Budmerice Spring Fling 2017

Počas víkendu 7.-8.4. sa v Zámockom parku v Budmericiach konal desiaty ročník discgolfového turnaja Budmerice Spring Fling. Zúčastnilo sa ho 80 hráčov zo siedmich krajín, čím sa stal najväčším discgolfovým turnajom v Slovenskej histórii.

Boli sme svedkami ozaj kvalitného discgolfu, videli sme 3 esá, perfektné tretie kolo -10 Michala Kúdelu, ako aj neskutočných -7 vo finále od mladučkého Laurenza Schaurhofera. Výbornú atmosféru podujatia dofarbili vedľajšie súťaže a sobotný spoločenský večer, nevraviac už o skrytých hereckých talentoch čo sa vynorili sobotu večer.

Víťazom v kategórii Open sa jednoznačne stal Michal Kúdela, ziatiaľ čo o druhé miesto úporne bojovali Bálint Kazai a Róbert Furka s Maďarska. Mladý Bálint vyšiel z boja víťazne, o jediný hod.

V kategórii žien sme mali rekordnú účasť 15 hráčiek. Ako už tradične, s bezpečným odstupom zvíťazila Katka Boďová. O druhé miesto sa však rozhodlo až pri CTP rozhadzovaní po finále, kde lepšie obstála Soňa Švecová pred Beo Hergelovou.

Kategória Masters bola napínava až do samého konca. Zvíťazil Roman Miezga, o jediný hod pred Jánošom Kazaiom. Tretie miesto vybojoval Adrián Čačala.

Juniorov bezpečne po pomalšom štarte vyhral Laurenz Schaurhofer pred Markom Čačalom a Dominikom Silným.

Ďakujeme všetkým partnerom a sponzorom turnaja: QEX (www.qex.com), Bartoš Reklama (www.bartos.sk), Amberg Engineering (www.amberg.sk), Discline (www.discline.com), Včelovina (www.vcelovina.sk), ako aj všetkým pomocníkom bez ktorých by nebolo možné tento turnaj zorganizovať.

Plné výsledky turnaja sú na www.pdga.com/tour/event/31148